Osvrt na weightlifting radionicu: Goran Sajko je stručnjak od kojeg svi želimo učiti!

974705 10152256599165904 811995566 n

Goran Sajko protekle je subote u fitness centru Crossfit Superbia održao prvi u nizu weightlifting seminara. Kako je i istakao u najavi seminara, Sajko je pristup prilagodio rekreativcima, crossfiterima i profesionalcima u fitness industriji koji svoje članove uče osnovama olimpijskog dizanja utega. Seminar je pokrio tehniku trzaja, najkompleksniju i najbržu tehniku rada s vanjskim otporom.

 

Polaznici seminara su tijekom cjelodnevne edukacije prošli zagrijavanje za olimpijsko dizanje, naučili pozicije skoka i doskoka te usvojili hook grip, određivanje adekvatnog hvata šipke i poziciju metodom od gore prema dolje. Nakon skill transfera, prof. Sajko je polaznike naučio metodiku sa štapom i šipkom te tehnike trzaja iz pozicije "hanga" iz kuka i koljena te kompletnu tehniku s poda. Tijekom cijeloga dana Sajko je polaznike usmjeravao na ispravan rad, korigirao pogreške i strpljivo i metodički savršeno prenosio znanja. Posebno kvalitetnim su polaznici ocijenili Sajkovo pedagoško i metodički besprijekorno prenošenje znanja i prezentaciju tehnika što je bilo prilagođeno i sudionicima bez predznanja u weightliftingu.


10718726 10152256598975904 503103638 o"Prva weightlifting radionica Gorana Sajka prošla je u iznimno pozitivnoj atmosferi. Odlično analizirana metodika trzaja kroz sve segmente i faze tog pokreta, prenešena je polaznicima na krajnje jednostavan i jasan način. Jasni i korisni savjeti i njihova prezentacija omogućila je potpunim početnicima savladavanje tehnike trzaja, a iskusnijima podizanje tehnike na viši nivo izvedbe. Uz to, ono što je dalo dodatnu vrijednost radionici vrhunskog stručnjaka, profesora Sajka jest puno dobre namjere, dobrih vibracija i veselja svih prisutnih", rekla je za FiT-Team Jelena Đorđević, rekreativka i fitness entuzijast te dipl. ing. grafičke tehnologije.

"Goran Sajko nas je odličnom metodikom naučio tehniku trzaja, strpljivo je ispravljao i motivirao svakog polaznika. Danas sam obogatila svoje znanje i zaljubila se u novi sport. Radujem se novim seminarima.", rekla je za FiT-Team Tanja Josipović, osobna trenerica i diplomirana kineziologinja.

Tekst uz dozvolu preuzet s portala fit-team.com.

Goran Sajko YouTube channel

Youtube-128

Indeks tjelesne mase (engl. Body Mass Index, BMI)

Visina

Težina


259a certified-logo-HQ