Sajkoperformance Zone Longevity

Image 31 08 2018 at 09.31
 
Program osmišljen za dobnu skupinu iznad 40 godina.
Program se temelji na održivom i progresivnom načinu vježbanja, holističkom pristupu tijelu i pojedincu koji se sastoji od najboljih tehnika iz velikog broja metoda treninga koje sam provodio na sebi i stotinama klijenata. 
Nakon 25 godina iskustva u praksi, pokušaja i pogrešaka osmišljen je realan i učinkovit program vježbanja koji uvažava godine, inicijalno stanje i zdravlje pojedinca.
 
Rad sa otporom , vlastitim tijelom, tehnike mobilnosti disanja i opuštanja, prevencija i saniranje ozljeda lokomotornog aparata te obavezan boravak u prirodi sa treningom na otvorenom koji uključuje hodanje, planinarenje, penjanje.
 
Osnovni ljudski pokreti u svim ravnima, u bilateralnoj i unilateralnoj varijanti kombinirani sa razvojem aerobnog kapaciteta, razvoj balansa i usvajanje vještina koji mogu spasiti život , sve povezano u jedan specifičan i jedinstven program.
 
Druženje i interakciju sa pozitivnim ljudima sličnog profila i interesa.
 
Apsolutno sve aktivnosti za koje smo stvoreni kao ljudska bića, program koji možete provoditi doživotno, koji će vam omogućiti tjelesnu samostalnost i neovisnost.
 
Program koji će vam poboljšati zdravlje i kvalitetu života, trening nakon kojeg čete se osjećati bolje a ne gore i koji će vas napuniti energijom.
 
Program koji ćete moći ukomponirati u svakodnevu rutinu posla i obaveza te koji će smanjiti razinu stresa i učiniti vas produktivnijim.
 
Smisao planiranog sistema vježbanja je da se progresivnim opterećenjem tijelo postepeno prilagođava na veće napore i adaptira.
Samo trošenje kalorija sa stotinama vježbi bez svjesnosti i pitanja zašto se određena vježba radi je besmisao i trošenje vremena.
 
Osnove prehrane koja nije univerzalna, savjeti i mentorostvo u praćenju napretka i mijenjanja životnih navika koje su jedino cijeloživotno riješenje.
Buđenje svjesnosti o pokretu, vlastitom tijelu i osluškivanje potreba.
U ovom programu ćete dobiti odgovore na svako vaše pitanje ZAŠTO.
 
Frekvencija 2 x tjedno u fitness centru
 
Minim 1 x tjedno odlazak u prirodu od par sati koji se sastoji od hodanja te progresije prema trekingu, planinarenju i učenju tehnika penjanja i višednevnog boravka u prirodi.
 
Treningom u prirodi, konkretno u šumi:
  • uživamo u svježem zraku
  • doživljavamo prirodu u svim godišnjim dobima
  • osjećamo sve mirise, boje
  • čujemo cvrkute ptica
  • dodatno se opuštamo i relaksiramo
  • jačamo imunitet

 

Pažnja se usmjerava na pokret, disanje, napetost odnosno opuštenost muskulature.

Tokom treninga fokus se stavlja na sposobnost bivanja u sadašnjem trenutku.

Na kraju treninga slijedi lakša meditacija i opuštanje.

 

Kome je namijenjen:

Osobama koje žele održati postojeću formu i postići još bolju uživajući u interakciji sa prirodom 

Dinamičnim osobama koje vole akciju, adrenalin te svima onima kojima je dosadio isključivo trening u teretani i zatvoreni prostor.

Osobama koji žele sebe doživjeti na drugačiji način, pronaći vlastitu ravnotežu duha i tijela i pomicati granice.

Planinarima koji se pripremaju na veće i zahtjevnije ture kojima može pomoći iskustvo u ekspedicijama i pohodima koje sam osobno prošao.

Goran Sajko YouTube channel

Youtube-128

Indeks tjelesne mase (engl. Body Mass Index, BMI)

Visina

Težina


259a certified-logo-HQ